abus

Wij verkopen beugelsloten, hangsloten, kabelsloten, kettingsloten en schijfremsloten om je motor goed te beveiligen. Wij staan volledig achter het Duitse merk Abus, dat wereldwijd zijn diensten heeft bewezen.

Tips van Abus om diefstal van je motor te voorkomen:

Is je motor op een veilige plaats gestald?

Probeer je motor te stallen op een plaats waar regelmatig mensen langskomen, bijvoorbeeld naast een café of een bushalte. Dit is altijd veiliger dan in een verlaten steegje.

Gebruik je een slot?

Zonder een slot is een motor voor een dief een gemakkelijke prooi. Elk slot geeft aan iemand met slechte bedoelingen het signaal dat het meer moeite vergt dan verwacht om deze motor te stelen. Vanzelfsprekend zal een zwaarder slot meer indruk maken op een potentiële dief.

Is je motor verankerd?

Leg je motor indien mogelijk ergens aan vast, bijvoorbeeld aan een boom of een verlichtingspaal. Een remschijfslot is immers snel uitgewerkt als een professionele dief gebruik maakt van een skateboard of een aanhangwagen.

Niet alleen een alarm!

Een alarm werkt alleen als de diefstal al aan de gang is. Dit is net wat hoogwaardige sloten kunnen verhinderen.

Is je slot bestand tegen ijsspray?

Sommige goedkopere sloten zijn niet bestand tegen behandeling met een ijsspray. Op de sloten die hiertegen resistent zijn, wordt dit door middel van een testzegel aangegeven.

Heb je het slot meegenomen?

Het beste slot is kansloos, als het niet op de motor meegedragen wordt. De meeste grote motorproducenten bieden vandaag de dag talrijke modellen aan waarbij je onder het zadel een vak voor een beugelslot vindt.

ABUS_logo

Een tweede slot!

Beveilig je motor met twee sloten van een verschillend type. Professionele dieven zijn gewoonlijk gespecialiseerd in één bepaald type slot.